Voordelen van een houtkachel

Voordelen van een houtkachel

Een houtkachel geeft een hoog rendement, sfeervol vlammenspel en tevens veel warmte. Genieten van een knapperend haardvuurtje en een mooi vlammenspel is veel sfeervoller dan de thermostaat een graad hoger zetten. Heerlijk voor de kachel zitten, kijkend naar de vlammen en genieten van de warmte. Wie wilt dit niet?

Duurzaam rendement

Je krijgt veel warmte zonder dat daar veel brandstof voor nodig is. Duurzaam FSC haardhout is niet duur in aanschaf. Een houtkachel heeft veel minder hout nodig dan een open haard. Dit komt omdat er minder warmte door de schoorsteen naar buiten gaat.

Zorg er wel voor dat je de juiste houtsoorten gebruikt, zoals: eiken, essen, berk en beuk. Tevens moet het hout goed gedroogd zijn. Als je afvalhout of nat hout gebruikt, komt er veel rook vrij, blijft er veel as over en valt de warmte tegen. 

Moderne houtkachels hebben een zeer hoog rendement van circa 85%.  Ze stoken zo schoon mogelijk om de uitstoot van fijnstof te beperken.

Voordelig in aanschaf

Een houtkachel is voordeliger in aanschaf dan andere verwarmingsinstallaties zoals bijvoorbeeld een gashaard. Voor sfeer en een hoog rendement  is een houtkachel altijd de beste keuze. 

Veel keuze 

Houtkachels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar (vrijstaand, inzet, hangend of inbouw), passend bij verschillende interieurstijlen. Kies voor infrarood glas, dat houdt de warmte langer vast en zorgt ervoor dat het glas langer schoon blijft. Hierdoor is het vlammenspel altijd goed te aanschouwen. Heerlijk genieten van een houtkachel, dat is voor iedereen mogelijk!

Terug naar blog