Over ons

Bewust Haardhout kiest bewust voor FSC ® gecertificeerd hout. Vrijwel al het haardhout wat in houten kratten wordt aangeboden op Nederlandse webshops  komt uit Oost-Europa. Het hout wordt daar grootschalig gekapt, gekliefd en gedroogd in ovens om vervolgens een lange afstand naar Nederland af te leggen. Wij denken dat dit anders kan!

Bij Bewust Haardhout is duurzaam ondernemen de solide basis voor ons bedrijf. De boomstammen worden lokaal ingekocht en verwerkt tot mooie handzame blokken. Er wordt gebruik gemaakt van 3 zaag/kloof machines zodat er voldoende capaciteit is om de klanten te kunnen voorzien. Onder het kopje ‘productieproces’ kunt u zien hoe dit in zijn werk gaat.

U heeft de keuze uit berken haardhout, essen haardhout, eiken haardhout, beuken haardhout of een mix met de volgende voordelen:

  • Het stookhout wat door Bewust-Haardhout.nl wordt ingekocht is FSC® gecertificeerd. Het FSC hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Nederland en voldoet aan de FSC ® standaarden.
  • Minimaal 1 tot 1,5 jaar natuurgedroogd door zon en wind. 
  • Goede kwaliteit haardhout tegen een aantrekkelijk prijs. De prijzen zijn gelijk of lager dan geïmporteerd hout. De kwaliteit is beter en constant. 
  • Gratis geleverd door heel Nederland.
  • Direct stookbaar.

Productieproces

De stammen worden door een automatische zaag/kloofmachine in delen van 25 cm gezaagd en vervolgens gekloofd tot handzame blokken. De haardhout blokken zijn van gelijk formaat en passen in elke kachel of openhaard. Bekijk onze korte video

Het haardhout wordt 1 tot 1,5 jaar in kratten buiten gezet (bovenkant is afgedekt) zodat de wind en zon ervoor zorgen dat het een vochtpercentage bereikt rond de 18%. Hierna is het gereed voor verzending.   

Bewust Stoken
Bewust-haardhout.nl is partner van Bewust Stoken, zie onderstaand filmpje voor meer informatie over Bewust Stoken.