Ovengedroogd haardhout

Ovengedroogd haardhout

Bij Bewust haardhout vindt u hout dat geschikt is voor iedere kachel of open haard. Bij de meeste webshops wordt alleen ovengedroogd haardhout verkocht, bij ons doen we dit op een natuurlijke manier. Bij Bewust Haardhout verkopen we gedroogd haardhout wat verkregen is op een duurzame manier. Gedroogd haardhout gewoon door de wind en zon uit Nederland. 

Natuurgedroogd haardhout 

Het meeste haardhout is ovengedroogd, deze manier van hout drogen is milieubelastend. Haardhout van Bewust Haardhout is op een natuurlijke manier gedroogd. Ons hout is minimaal 1 jaar opgeslagen in de buitenlucht waardoor het vochtpercentage rond de 18% ligt. Hierdoor is ons haardhout direct stookbaar. Als u snel wilt genieten van een heerlijk knisperend vuurtje dan raden we u aan om gebruik te maken van aanmaakhout. De perfecte manier om het vuurtje aan te steken en snel een warme ruimte te creëren. 

Milieuvriendelijk haardhout 

Veel webshops verkopen alleen ovengedroogd haardhout. Veel van dit hout komt uit de Baltische staten, Oekraine of Wit-Rusland. Hier wordt het hout gedroogd in ovens waarna het enkele dagen later met transport naar Nederland gaat. 

Ons gedroogd haardhout is op een natuurlijke manier gedroogd en komt gewoon uit Nederland. Hierdoor worden belastende transportkilometers vermeden. Het grootste deel van het droogproces komt tot stand door de wind. Bovendien heeft ons hout een laag vochtpercentage, wat goed is voor het milieu. Hoe lager de vochtgraad, hoe beter de volledige verbranding waarbij weinig roet en rook vrijkomt. Gedroogd haardhout van Bewust Haardhout is een duurzame keuze. 

Het opbergen van gedroogd haardhout

Om optimaal gebruik te maken van uw openhaardhout gedroogd is de opbergplek erg belangrijk. Bewaar uw haardhout altijd op een droge plek. Dit kan bijvoorbeeld onder een afdak, in de garage of in een speciale houtopslag. Daarnaast is het handig om een kleine bak met gedroogd haardhout bij de kachel of open haard te plaatsen, hierdoor kunt u gemakkelijk extra hout pakken als dit nodig is.

Gedroogd haardhout kopen 

Bij Bewust Haardhout kunt u terecht voor natuur gedroogd haardhout. De houtsoorten die wij verkopen zijn haardhout eikenessen haardhoutbeuken haardhout en berken haardhout. Allemaal uitstekende houtsoorten middels de wind en zon gedroogd. Gedroogd haardhout kopen? Dan kunt u profiteren van gratis verzending. Daarnaast kunt u zelf de afleverdag bepalen. Wel zo handig. 


Als u een bestelling heeft geplaatst gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Het is wel zo handig om te weten wanneer uw brandhout wordt geleverd. Daarom krijgt u op de avond  voor aflevering een email van onze vervoerder. Via de e-mail ontvangt u een track-and-tracecode, deze code wordt continue bijgewerkt. Zo kunt u in één oogopslag zien wanneer de levering van uw brandhout plaats vindt. 


Heeft u vragen over de aflevering of het tijdstip van aflevering? Reageer dan op de email van onze vervoerder. Zij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.