Stookhout

stookhout

Stookhout nodig? Natuurgedroogd, schoon en gekloofd! Het beste stookhout vindt u bij Bewust Haardhout. Met een mooie voorraad stookhout komt u de koude dagen prima door. Of u nu een big bag haardhout of een pallet gestapelde stookhout nodig heeft u vindt het bij Bewust Haardhout. 

Het beste stookhout 

Wij zorgen voor stookhout met een duidelijke herkomst. Het beste stookhout vindt u bij Bewust Haardhout. Kiest u voor ons? Dan kiest u voor duurzaam stookhout. Ons stookhout is namelijk afkomstig uit bossen die voldoen aan de strenge eisen van het FSC keurmerk. Deze methode zorgt voor een gunstig vochtpercentage van het stookhout. Het FSC gecertificeerd stookhout is hierdoor meteen stookbaar. Gewoon bewust brandhout uit Nederland. Onnodige milieubelastende transportkilometers uit Oost-Europa worden hierdoor vermeden. 


Bovendien gaat duurzaam gedroogd brandhout langer mee, wat op de langere termijn scheelt in de kosten. Ons proces is minder schadelijk voor het milieu omdat er minder rook en schadelijk uitstoot wordt geproduceerd tijdens het verbranden. Het is een goede bron van duurzame energie en helpt goed om uw huis in de koude maanden goed te verwarmen.

Ideeën voor haardhout opslag in huis

Verschillende soorten stookhout kopen 

Wij hebben een divers aanbod aan verschillende stookhout soorten. De houtsoorten die wij verkopen zijn haardhout eikenessenhout haardhout, beuken haardhout en haardhout berken. Allemaal uitstekende houtsoorten gedroogd middels de wind en de zon. Alle houtsoorten hebben ieder zijn eigen brandeigenschappen. Kies zelf wat u belangrijk vindt qua verbranding, geur en vlammenspel. Wilt u stookhout bestellen? Dan profiteert u bij ons van een scherpe prijs.

Stookhout opbergen

Om optimaal gebruik te maken van uw stookhout is de opbergplek erg belangrijk. Bewaar uw stookhout altijd op een droge plek. Dit kan bijvoorbeeld onder een afdak, in de garage of in een speciale houtopslag. Daarnaast is het handig om een kleine bak met stookhout bij de kachel of open haard te plaatsen, hierdoor kunt u gemakkelijk extra kachelhout pakken als dit nodig is.

Stookhout kopen

Stookhout bestellen? Maak dan u keuze uit ons eikenhout, essenhout, beukenhout of berkenhout. Bij ons kunt u eenvoudig online uw stookhout kopen. Wanneer u stookhout gaat kopen, raden we u aan om gelijk aanmaakhout mee te bestellen. Als u een bestelling heeft geplaatst gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Het is wel zo handig om te weten wanneer uw stookhout wordt geleverd. Daarom krijgt u op de avond voor aflevering een email van onze vervoerder. Via de e-mail ontvangt u een track-and-tracecode, deze code wordt continue bijgewerkt. Zo kunt u in één oogopslag zien wanneer de levering van uw stookhout plaatsvindt. 


Heeft u vragen over de aflevering of het tijdstip van aflevering? Reageer dan op de email van onze vervoerder. Zij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.