Ideeën houtopslag binnen

Ideeën voor haardhout opslag in huis

Het is fijn om opslag van haardhout binnen te hebben. Dan hoef je niet in de kou naar buiten. Je haardhout blijft beter droog dan bij een buitenopslag. En je kunt lekker behaaglijk binnen blijven. Daarnaast ziet het er warm en gezellig uit. We geven je graag tips voor haardhout opslag binnenshuis. Van eenvoudig tot design.

1. Steekwagen

Super handig! Het is makkelijk verplaatsbaar, je kunt hem naar de deur rollen om het hout in te laden als je nieuwe hebt gehaald en je kunt hem te allen tijde verplaatsen. Ze zijn er in vele soorten, voor een hele mooie kun je terecht bij Pro Idee

2. Nis in de muur

Een nis in de muur waar de haard of houtkachel staat is een hele mooie en strakke manier om haardhout op te bergen in huis. Je kunt de muur op een speciale manier afwerken om deze de blikvanger van de woonkamer te maken.

3. Opbergmanden

Opbergmanden zijn erg populair als haardhout opslag. Ze zijn makkelijk bij te vullen vanuit de opslag buiten en je kunt mand dicht bij de haard of kachel zetten. Kijk eens bij Mandenstijl voor vele mooie haardmanden. 

4. Kist op wieltjes / rek op wielen

Een houten kist of rek op wieltjes ziet er leuk uit en is ook makkelijk om bij te vullen. Deze kun je ook makkelijk zelf maken door aan een bestaande kist of rek wieltjes te bevestigen. .

5. Op de vloer

Haardhout opslag op de vloer is de meest eenvoudige en budgetvriendelijke oplossing. Creëer een mooie stapel naast de haard of kachel.

6. Wandrek

Je kunt een wandrek eenvoudig zelf maken van hout. Je kunt dan zelf de hoogte, breedte en kleur bepalen. Er zijn ook hele mooi stalen te koop, zoals bijvoorbeeld bij MR Noir