Brandhout

brandhout

Het knisperende geluid van brandhout, de geur van de rook en de warmte die door de kamer verspreid wordt. Het creëert een sfeer van rust en gezelligheid. Geniet van een goed boek, een lekker drankje of gewoon lekker bijkletsen met vrienden of familie. Bij Bewust Haardhout bent u aan het juiste adres voor het beste brandhout voor uw kachel. In ons assortiment treft u verschillende houtsoorten zoals; essenhout, eikenhout, berkenhout en beukenhout. Bestel eenvoudig uw brandhout via onze website. 

Verschillende soorten brandhout 

Bij Bewust haardhout hebben we een divers assortiment aan brandhout. Iedere houtsoort staat bekend om zijn brandeigenschappen. Zo staat essen openhaardhout bekend om een van de beste soorten brandhout. Dit brandhout kenmerkt zich door de snelle verbranding en het geeft veel warmte af, een goede keuze voor als u snel een warme ruimte wil creëren. Haardhout beuken is een andere populaire keuze voor brandhout. Het brandhout geeft veel warmte af en geeft een mooi, rode gloed. Beukenhout is een goede keuze voor als u voor een langere tijd van een warme ruimte wil genieten. 


Daarnaast verkopen wij ook haardhout berken, deze houtsoort staat bekend om zijn mooie, witte gloed. Berkenhout is een goede keuze voor als u een langere brandtijd en een langere tijd een warme ruimte wil. Berkenhout geeft een mooi vlammenspel met felle vlammen. Ook verkopen wij haardhout eiken, deze is donkerder van kleur dan andere houtsoorten. Eikenhout brandt langzaam en heeft hierdoor een hoog rendement. Allemaal verschillende soorten brandhouten, maak uw keuze en bestel u brandhout bij Bewust Haardhout. Dus zet de kachel maar aan en geniet van de gezelligheid bij de kachel.

Brandhout met FSC keurmerk 

Brandhout met FSC keurmerk is een duurzame keuze. Ons brandhout is afkomstig uit bosbouwbedrijven die voldoen aan de strenge eisen van het FSC hout keurmerk. Ons brandhout is op een duurzame manier gedroogd, namelijk door de zon en de wind. Deze methode zorgt voor een gunstig vochtpercentage van het beste stookhout. Het kachelhout is hierdoor meteen stookbaar. Gewoon bewust brandhout uit Nederland. Onnodige milieubelastende transportkilometers uit Oost-Europa worden hierdoor vermeden. 


Bovendien gaat duurzaam gedroogd brandhout langer mee, wat op de langere termijn scheelt in de kosten. Door ons duurzame proces bevat ons brandhout minder vocht dan bij andere processen. Ons proces is minder schadelijk voor het milieu omdat er minder rook en schadelijk uitstoot wordt geproduceerd tijdens het verbranden. Het is een goede bron van duurzame energie en helpt goed om uw huis in de koude maanden goed te verwarmen. 

Ideeën voor haardhout opslag in huisHet beste brandhout voor uw houtkachel 

Ons haardhout kan worden gekocht in bundels of zakken, afhankelijk van uw voorkeur. Beginnend bij 1 kuub tot aan een hele pallet brandhout. Ons brandhout wordt altijd in zakken of netten geleverd, zo heeft u al het brandhout gemakkelijk bij elkaar. 


Hebt u één van onze houtsoorten op het oog voor uw open haard of kachel? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis verzending. Bestelt u op een werkdag voor 17.00 uur? Dan kunt u zelf het aflevermoment bepalen, wel zo prettig.

Brandhout bestellen? 

Brandhout bestellen? Bij Bewust Haardhout beschikken we over een ruime voorraad van verschillende brandhout soorten. Als u een bestelling heeft geplaatst gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Het is wel zo handig om te weten wanneer uw brandhout wordt geleverd. Daarom krijgt u de werkdag voor aflevering een email van onze vervoerder. Via de e-mail ontvangt u een track-and-tracecode, deze code wordt continue bijgewerkt. Zo kunt u in één oogopslag zien wanneer de levering van uw brandhout plaatsvindt. 


Heeft u vragen over de aflevering of het tijdstip van aflevering? Reageer dan op de email van onze vervoerder. Zij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.